Takuu ja virhevastuu

Yleistä

Alle kaksikymmentä vuotta vanhoihin ja alle 300tkm ajettuihin autoihin, on mahdollista ostaa edullisesti esimerkiksi Auto Concept lisäturva 12-36kk:n ajaksi. Suosittelemme lisäturvaa aina kun se on mahdollista ottaa, näin vältytte mahdollisilta yllättäviltä kuluilta. Kysythän tästä lisää myyjiltämme.

Myymme paljon myös yli 10 vuotta vuotta vanhoja ja paljon ajettuja erikoisautoja, vaikka pyrimme myymään kaikki automme ehjinä, on valitettavasti mahdollista, että vanhat autot vikaantuvat nopeasti, muistathan ennen ostopäätöksesi tekoa, että vanhempien autojen kohdalla suurella todennäköisyydellä vikojen ilmaantuessa joudut mahdolliset korjaukset maksamaan kokonaan tai osittain itse.

Kaikki automme ovat kuitenkin määräaikaiskatsastettuja ja huollettuja, mikäli autosta löytyy ennen myyntihetkeä katsastuksessa vikoja, me myös korjaamme ne kuntoon. Mikäli kuitenkin vastoin parasta käsitystämme autossa ilmenee ostohetken jälkeen virhe, osallistumme korjauskuluihin kilpailu- ja kuluttajaviraston virhevastuuohjeiden mukaisesti.

Mitä tarkoittaa myyjän virhevastuu käytetyn auton kaupassa

Myyjä vastaa virheistä ja asiakas auton asianmukaisesta käyttämisestä. Autot vaativat säännöllistä huoltoa ja hoitoa. Ostajan vastuulla on huoltaa, hoitaa ja käyttää autoa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Myyjä puolestaan vastaa autossa mahdollisesti ilmenevistä kuluttajansuojalaissa tarkoitetuista virheistä. Myyjä siis vastaa kuluttajansuojalain mukaisista virheistä elinkaarimallin mukaan ja ostaja asiallisesta käyttämisestä
Virhetilanne voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:  Auto osoittautuu huonommaksi, kuin ostajalla on auton iän, kilometrilukeman tai kauppahinnan perusteella olettaa, tai auto tai sen osa on kulunut kestoikäänsä nähden ennenaikaisesti.

Esimerkkejä kuluttajariitalautakunnan määrittämistä auton osien elinkaarista

 1. Moottori 300tkm / 10vuotta
 2. Vaihdelaatikko 200tkm / 10 vuotta
 3. Vauhtipyörä 200tkm / 10 vuotta
 4. Ilmastointilaitteen kompressori 200tkm / 10 vuotta
 5. Starttimoottori 150tkm / 10 vuotta
 6. Laturi 150tkm / 4-6 vuotta
 7. Sylinterinkansi 240tkm / 10 vuotta
 8. Pakoputki 50tkm
 9. Turbo 200tkm

Esimerkkejä elinkaarimallin mukaisesta kulujaosta

 • Vaihdelaatikko rikkoutuu kun autolla on ajettu 100tkm. Vaihdelaatikon elinkaaresta on jäljellä 50% ja myyjä maksaa korjauksesta 50% ja asiakas 50%.
 • Starttimoottori rikkoutuu kun autolla on ajettu 75tkm. Starttimoottorin elinkaaresta on jäljellä 50% ja myyjä maksaa korjauksesta 50% ja asiakas 50%
 • Vauhtipyörä rikkoutuu kun autolla on ajettu 250tkm. Elinkaari on ylitetty, ei myyjälle kuuluvaa korvattavaa.

Virheenä ei pidetä luonnollisesta kulumisesta tai käyttövirheestä aiheutunutta vikaa, vaikka se ilmenisi nopeasti kaupanteon jälkeenkin. Jos esimerkiksi 200 000 kilometriä ajetun auton vaihteisto rikkoutuu, syynä on lähtökohtaisesti vaihteiston käyttöiän päättyminen eli ns. luonnollinen kuluminen. Korjauskustannukset kuuluvat silloin ostajalle riippumatta siitä, kauan ostohetkestä on kulunut. Jos sama vahinko tapahtuu huomattavasti vähemmän käytetylle autolle, tilanne on toinen

Yllä olevat esimerkit on lainattu meille järjestetystä kuluttajansuojakoulutuksesta, sekä kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Reklamaatiot

Nimi(Pakollinen)
PP dot KK dot VVVV
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, Max. tiedoston koko: 5 MB, Max. tiedostot: 3.
  Kerro mahdollisimman tarkasti, mitä tapahtui, miten havaitsit vian ja miten toimit sen havaittuasi. Mikäli vaatimuksenanne on auton korjaus, kerro myös millä paikkakunnalla asut ja/ tai millä paikkakunnalla toivot auton korjattavan.